Vedplock

Ja usch vilken hemsk upplevelse, farsgubben hade fått för sig att dra hem två, riktigt, stora säcka med ved så här lagomt innan jul. Bra initiativ, visst farsan, men självklart skulle jag hjälpa till att lasta av det och palla upp det på snygga staplar. Jättekul, verkligen...
En, två,tre,fyra,fem vedklossar, jaha full famn ja...åsså hör man farsan "Det tar påöttt" jajaja tyst för F. En,två,tre,fyra,fem, oh fan fick med en sjätte denna gång, lycka! Upp på släpvagnen å hämta mer, pappa också, "Det tar påött". Men jaaa det va ett j*la tjat, argh. Ojojoj visst en väldigt stor och ojämn vedkubb denna gång, oflyt. Får stå och pussla ett tag för att få den å passa in i traven med  ved, puh klart. "Det tar påött", men gaaaaaaaaaaah tyst!
Tillslut så var det klart, med lite verk i ryggen och en kliande hand eftersom barken retsamt letat sig in i handsken och där, lite småskönt sådär, etsat sig fast i bomullen och på så vis inneburit ett skönt skav.

Hade inget annat för mig så satt å räkna lite på vad man skulle kunna göra av alla denna veden som ja, i så fall, bärt in i onödan.
Av två enorma säckar ved skulle man istället kunna göra...
...3000 dalahästar till Gunde Svan
...en årsförbrukning av tandpetare till John Travolta(typ massa miljoner)
...ett kubbspel till var och en som bor på Grönland
...300 000 barkbåtar till de små
...ett x antal röda träskor till Jan Simons

Bara så ni vet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0